Skip navigation.
Home

Tvrtka CSS

Tvrtka CSS je dobila ime po izumu na postrojenju za izvedbu mlaznog betona koji je pod nazivom “Croatian Shotcreting System” ili “CSS” dobio srebrnu medalju na svjetskoj izložbi u Bruxelessu 1994. godine. Potvrđena je originalnost izuma pa je dobiven svjetski patent u Ženevi.

Tvrtka CSS d.o.o. je registrirana 1994., a započela je s ispitivanjem građevinskih materijala i konstrukcija 1996. godine. Organizirana je u 2 Odjela: Odjel za ispitivanja (Centralni laboratorij) i Odjel za certifikaciju. Oba odjela su akreditirana od strane Hrvatske akreditacijske agencije za odgovarajuće norme.

Tvrtka je aktivna na području cijele Hrvatske.

CSS ima 20 zaposlenika od kojih većina ima visoku ili višu stručnu spremu.

DOPRINOS NORMIZACIJI

Norma EN 933-1 predstavlja kombiniranu metodu ispitivanja granulometrijskog sastava i sadržaja vrlo finih čestica u agregatu koju je osnivač tvrtke objavio u hrvatskom časopisu “Građevinar” i na RILEM-ovom Simpoziju u Budimpešti 1978. godine.

Autor je ukazao na nedostatke tada važećih metoda ispitivanja u normama vodećih zemalja svijeta a predložena metoda je prepoznata kao značajno poboljšanje analize granulometrijskog sastava agregata.

Kombinirana metoda ispitivanja hrvatskog autora je prihvaćena 1997. godine kao europska norma, a Hrvatska ju je preuzela 6 godina kasnije.
Ponosni smo što se naša metoda pod oznakom EN 933-1 koristi u svim zemljama Europske unije više nego sve druge metode ispitivanja agregata zajedno.